Signature kokteiļi

Signature dzēriens ir jebkurš unikāls vai oriģināls dzēriens, kas pauž un ietver tā cilvēka vai bāra personību, kas to ir radījis.

Šie dzērieni bieži pārstāv vietējās izejvielas, sastāvdaļas un arī kultūru, kā arī tie var būt veidoti vai izstrādāti, lai attēlotu kādu konkrētu tēmu vai krāsu. Daudzās kultūrās, valstīs, pilsētās, restorānos, bāros ir šādi Signature dzērieni, kas atspoguļo to cilvēku paražas un lepnumus, kuri dzīvo šajā reģionā vai netālu no dzēriena izcelsmes iestādēm.

Īpašajiem dzērieniem ir sena un krāsaina vēsture un tie tika izgudroti krietni pirms 21. gadsimta. Īpašie kokteiļi visbiežāk tiek veidoti bāzējoties uz stipro alkoholu, kas ražots valstī, no kuras dzēriens nāk un pasaulē ir pazīstami stāsti par daudziem alkoholiskajiem dzērieniem, tostarp degvīnu, džinu, tekilu, burbonu un visu veidu liķieriem.

Signature kokteiļa piemērs, kas tiek pagatavots ar konkrētu stipro alkoholisko dzērienu, ir rums un Mohito. Vēsturnieki norāda, ka Mohito radās, kad 19. gadsimta beigās laukos strādājošie vergi to izgudroja, izmantojot guarapo, rumu un laima sulu. Lai gan šķiet, ka šis stāsts ir saistīts vai, visticamāk, ir sajaukts ar daiquiri, cita populāra Kubas dzēriena, izcelsmi. Vēl viena populāra leģenda vēsta, ka angļu pirāts, sera Frensisa Dreika līdzgaitnieks, atrodoties Havanā, pagatavoja Mohito līdzīgu dzērienu, sajaucot aguardiente, cukuru, laimu un piparmētras kā līdzekli pret cingu un dizentēriju, kas nomocīja kuģa apkalpi. Drīz pēc tam Kubā populārs kļuva kokteilis, kas pazīstams ar nosaukumu “El Draque”, kas tika pagatavots no līdzīgām sastāvdaļām.

Signature kokteiļa piemērs, kas radīts konkrētam bāram, ir Bellini. To izdomāja Džuzepe Cipriani, bārmenis un Harija bāra īpašnieks Venēcijā, Itālijā. Itāļu baltie persiki bija viens no Cipriani iecienītākajiem augļiem, taču tie bija pieejami tikai no jūnija līdz septembrim. Iedvesmas mirklī viņš radīja šo atsvaidzinošo vasaras dzērienu, apvienojot svaigos baltos persikus ar prosecco. Savu kokteili viņš nosauca slavenā 15. gadsimta beigu itāļu gleznotāja Džovanni Bellīni vārdā.

Pēdējos gados Signature kokteiļi ir kļuvuši populāri, jo bārmeņi, bāri un restorāni cenšas atšķirties no saviem konkurentiem. Šie dzērieni uzlabo to radītāju slavu un piesaista pasākumu organizēšanas nozares pārstāvjus, jo tos var izmantot, lai attīstītu un izmantotu pasākumu tēmas un krāsas arī bāra zonā.

Garšaugu izmantošana stipro alkoholisko dzērienu pagatavošanai ir radījusi atšķirīgu kokteiļu līniju. Šie ar garšaugiem piesātinātie dzērieni mēdz būt sāļāki nekā saldi un piešķir šim gadījumam atšķirīgu garšu. Dzērienu arēnā kļūst plaši izplatīta bazilika, rozmarīna, salvijas, estragona, timiāna un piparmētru izmantošana. Reizēm tiek iekļauti ēdami ziedi, ziedu ekstrakti un uz ziedu bāzes izgatavoti stiprie dzērieni. Ēdamie ziedi, piemēram, fenhelis, neļķu ziedlapiņas, lavanda, rožu ziedlapiņas un vijolītes, jauktiem dzērieniem pievienos sarežģītus ziedu vai veģetatīvus elementus. Sīrupi un ekstrakti, kas piesūcināti ar ziedlapiņām un kātiem, iekļauj kokteiļos koncentrētāku ziedu aromātu. Ziedu piedevas kokteiļu aromātam piešķir spēcīgāku ziedu noti un piešķir prezentācijai skaistumu.

Lounge Fenikss Signature kokteiļi ir tapuši sadarbībā ar pazīstamo bāru ekspertu Arvi Zēmani un tie sevī ietver kā jaunākos trendus kokteiļu pasaulē, tā arī uzver paša Lounge Fenikss bāra raksturīgākās iezīmes kā kokteiļu nosaukumos, tā arī sastāvu raksturā.

Mūsu Signature kokteiļi Tevi jau gaida!

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *