Live music ar Edīti Štrausu

Jau klāt mūsu kārtējais trešdienas vakaru Live Music pasākums 28. februārī pl. 19:00 un aicinām visus džeza mīļotājus uz džeza standartu un oriģinālmūzikas koncertu. Šoreiz piedāvāsim unikālu sastāvu  – džeza dziedātāju, kas ieguvusi maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un studiju laikā pilnveidojusi prasmes apmaiņas programmā Antverpenes karaliskajā konservatorijā, Beļģijā un L. Refiče konservatorijā, Itālijā – Edīti Štrausu. Piedalījusies starptautiskos “Great Plains “(ASV) “Refice Jazz” (IT) un vietējos festivālos kā Starptautiskās Operetes festivāls,. “Ventspils Groove”, “Saulkrasti Jazz”, “deciBels” uc. Koncertējusi Latvijas vēstniecībā Somijā. Uzstājusies kopā ar Nebraskas Universitātes UNO bigbendu, Ventspils bigbendu, JVLMA &RKDS apvienoto bigbendu un Nacionālo bruņoto spēku bigbendu.

Šajā koncertā ar piano pavadījumu mūs iepriecinās Konservatorijas profesora Arvīda Žilinska mazmazdēls džeza pianists, improvizators un komponists Matīss Žilinskis, kurš ir mūziķis jau 4. paaudzē, un ir izcilā komponista un pianista Arvīda Žilinska mazmazdēls. Arī Matīsa vectēvs Valts un tēvs Gints ir uzauguši pie klavierēm un ir izcili pianisti. Bet, neskatoties uz gēniem, Matīsā ir apvienots izcils talants ar lielām darba spējām, kā rezultātā Matīss ne tikai spēlē, bet arī komponē un improvizē reālajā laikā.  Pagājušā gada izskaņā tika izlaists Matīsa debijas albums un koncertprogramma “Bērnības atmiņās”, kas tapusi, skaņās gleznojot bērnu dienas, tā  laika piedzīvojumus, smaržas, garšas, izjūtas, noskaņas un vērojumus. Viņa 12 savstarpēji atšķirīgās kompozīcijas vieno melodiskums un vienkārši uztverama harmoniskā valoda, arī izteiksmes gaišums un vieglums.

Andris Grunte ir viens no pieprasītākajiem Latvijas mūziķiem un viennozīmīgi var teikt, ka pats labākais Latvijas džeza basists, kas piedalījies neskaitāmos ierakstos ar visiem vadošajiem un arī Eiropas mūziķiem, spēlē Māra Briežkalna kvintetā, Lauris Amantovs jazz quartet un citos projektos.

Koncerta apmeklētājiem šajā vakarā  piedāvāsim kokteili Demon’s Share Vacation  (6€) kā arī, protams, pieejami visi dzērienu un uzkodas no Lounge Fenikss dzērienu kartes piedāvājuma.

Tiekamies 28. februārī pl.19:00 Lounge Fenikss bārā, viesnīcas ASTON Hotel Riga  2. stāvā, Brīvības ielā 48/50!

Aicinām savlaicīgi veikt rezervāciju, zvanot uz +371 20136173.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *